Annulering kampseizoen 2020

Met pijn in ons hart laten we jullie weten dat we het besluit hebben genomen om het volledige kampseizoen van 2020 niet door te laten gaan. Op dinsdag 21 april heeft het kabinet laten weten de maatregelen in de aanpak tegen de verspreiding van het coronavirus grotendeels te handhaven. Als we kijken naar hoe de situatie nu is en we kijken vooruit naar deze zomer dan kunnen we niet anders dan concluderen dat we dit jaar niet in staat zullen zijn om op verantwoorde wijze leuke en actieve groepsvakanties voor kinderen en jongeren te organiseren. In een samenleving waar 1,5 meter afstand voorlopig de norm gaat zijn en evenementen deze zomer geen doorgang gaan vinden zien wij helaas geen ruimte voor onze kampen.  

Zoals eerder gecommuniceerd zullen wij geen kosten in rekening brengen voor de geannuleerde kampen van 2020. Er zijn natuurlijk wel al kosten gemaakt door de vereniging in de voorbereidingen voor het kampseizoen dit jaar, de situatie zal helaas effect hebben op de financiële gezondheid van onze vereniging. We hebben de afgelopen weken uit verschillende hoeken al de vraag gekregen of het bij een annulering van een kampseizoen wel mogelijk zou zijn om een vrijwillige financiële bijdrage te doen. Dit is zeker mogelijk en waarderen we zeer. Dit kan op rekeningnummer NL78 INGB 0000 1036 67 t.n.v. LCKV JEUGDVAKANTIES o.v.v. ‘bijdrage seizoen 2020’ of via dit betaalverzoek. Het bedrag in dit betaalverzoek kan aangepast worden.

In december zal de inschrijfprocedure voor kampseizoen 2021 weer starten. We beginnen dan voor iedereen opnieuw, je zal dan in januari horen of je bent ingeloot voor het kamp van jouw keuze. Dit heeft praktische redenen maar op deze manier heeft ook iedereen volgend jaar weer gelijke kansen om mee te kunnen op kamp. Ben je 18 jaar en kun je volgend jaar dus niet meer mee als deelnemer? Dan kun je wel mee als staflid! Kom naar de groenenmiddag in januari 2021 (houd de website in de gaten voor de exacte datum). Tijdens deze middag vertellen we wat er van stafleden verwacht wordt en kun je je inschrijven voor een kamp.   

2020 had een extra speciaal jaar moeten worden vanwege ons 100-jarig bestaan. Samen met de jubileumcommissie zijn we van mening dat we zonder kampseizoen geen volwaardig jubileum kunnen vieren. Ook zijn de geplande activiteiten in maart, april en mei niet doorgegaan en is er onzekerheid over het festival in september en de activiteiten in het najaar. Daarom heeft de jubileumcommissie, in samenspraak met ons, besloten het jubileumjaar per direct stil te leggen en door te schuiven naar 2021. Wanneer de herstart dat jaar exact zal plaatsvinden is nog onduidelijk, maar we gaan het jubileum zeker opnieuw vieren. We zijn verdrietig dit besluit te moeten nemen, maar vinden ook dat onze vereniging een volwaardig, feestelijk en mooi jubileum verdient. 

We hopen dat jullie en jullie naasten allemaal in goede gezondheid zijn en blijven. Het annuleren van het kampseizoen is een bittere pil voor ons allemaal maar we troosten ons aan het feit dat we een hele sterke, hechte en betrokken vereniging zijn die, ook zonder kampseizoen in 2020, een belangrijk deel van ons leven zal blijven uitmaken.  

Nieuws