Opzet & Afbraak

Opzet
Na een lange, maar o zo gezellige busreis kom je aan op het kampterrein! Hier, omringd door prachtige natuur, zie je 9 slaaptenten, een keukentent, een materiaaltent, een grote tent en 3 hudo’s staan. Deze tenten staan er niet het hele jaar…

 

Een week voordat het kampseizoen begint, vertrekt er naar elk terrein een groep vrijwilligers: De Opzetters.
Deze groep, vaak variërend van jong tot oud, zorgt er in één week voor dat het hele kampterrein klaar is voor het kampseizoen. Dit houdt in dat al het materiaal op de goede plek staat, het terrein schoon en netjes is en de tenten worden opgezet.

 

Tijdens deze drukke week slapen de opzetters in de slaaptenten, koken ze in de keukentent en eten ze buiten of -in het uitzonderlijke geval van slecht weer- in de grote tent. Net als op een gewoon kamp! Ook zet de groep een tent op om alle etenswaren en materialen in op te slaan: de Materiaaltent.
Uiteraard moeten ook de HUDO’s opgezet worden voor de nodige behoeften.

 

Deze week staat in het teken van hard werken, maar er blijft nog voldoende tijd over om een feestje te bouwen, spelletjes te doen of lekker van het zonnetje te genieten.

 

Afbraak

Na weer een geweldig kampseizoen, wordt het laatste kamp door een groep vrijwilligers uitgezwaaid: De Afbrekers.
Deze groep vrijwilligers komt het kampterrein helemaal opruimen: alle tenten worden afgebroken en het materiaal moet weer compleet terug naar de opslag, waarna ze schoongemaakt en eventueel gerepareerd worden voor het nieuwe seizoen.

 

Anders dan met de opzet, heeft deze groep de taak om het kampterrein leeg en schoon achter te laten in één weekend.

 

Lijkt het jou leuk om mee te gaan met de opzet of afbraak en ben je 18 jaar of ouder? Stuur dan een mailtje naar: opzet-afbraak@lckv.nl

Staf