Deelnemers

Tradities en regels

LCKV Jeugdvakanties bestaat ruim 100 jaar. Natuurlijk gaan we met de tijd mee en maken we gebruik van moderne technieken. Maar gelukkig zijn er ook veel tradities die blijven bestaan. Juist die tradities maken LCKV Jeugdvakanties zo bijzonder en van alle tijden!

Back to basic

Terug naar de natuur is een uitgangspunt voor elk kamp. Op de kampen van LCKV Jeugdvakanties is meestal geen elektriciteit, zijn geen normale douches en geen smartphones of iPads. Op ieder terrein staan een aantal slaaptenten, waarin je samen met zes vrienden of vriendinnen én een tentchef slaapt. In onze kampen staat het respect voor deelnemers, staf, omgeving, natuur, milieu en materialen voorop.  

Sfeer en cultuur

De regels op kamp zorgen ervoor dat de sfeer gemoedelijk en gezellig is. Iedereen is gelijk. Zo wordt een cultuur gecreëerd waarin iedereen de kans krijgt te genieten en actief mee te doen aan alle activiteiten.

Tradities

LCKV Jeugdvakanties heeft een aantal tradities. Zo wordt voor en na het eten een momentje stilte gevraagd. Ook is er tijdens het kamp een serieus spel of andere activiteit, waarin je met je medekampers een discussie aangaat over een maatschappelijk thema. Tenslotte is het traditie om elke nieuwe deelnemer én elk nieuw staflid, te ontgroenen. Niet spannend of eng, maar bijvoorbeeld een maf spel waarmee de ‘oud kampers’ op kamp zeggen dat zij het leuk vinden dat jij voor de eerste keer mee bent!

Wat neem je mee?

Eind mei ontvang je een vertrekbericht met daarin tips welke spullen je mee kunt of moet nemen op kamp. Neem altijd een geldig ID-bewijs en (een kopie van) je verzekeringspas mee! Mobieltje? Zakmes? Gastoeter? Energy drinks? Heb je helemaal niet nodig op kamp en kun je dus gerust thuis laten!

Alcohol, roken en drugs

Drugs zijn uit den boze op de kampen van LCKV Jeugdvakanties! Zowel roken als alcohol is op geen enkel kamp toegestaan voor deelnemers.