Ouders

Waarom mee?

LCKV Jeugdvakanties: een vereniging met tradities

Al meer dan 100 jaar organiseert LCKV Jeugdvakanties kampen. Natuurlijk gaan we met de tijd mee en maken we gebruik van moderne technieken. Maar gelukkig zijn er ook veel tradities die blijven. Juist die tradities maken een LCKV kamp zo bijzonder en is LCKV Jeugdvakanties van alle tijden!

Dankzij de tomeloze inzet van bijna 600 mensen – allen vrijwilligers- , slagen we er ieder jaar weer in om fantastische kampen voor jongeren (elk jaar ruim 1600 kinderen) te organiseren. Er wordt alles aan gedaan om de kwaliteit van de kampen zo hoog mogelijk te houden. Een goede voorbereiding, een hoge begeleidingsgraad, een enthousiaste staf, een lage kampprijs en primitief kamperen in de natuur. Het zijn slechts enkele elementen die LCKV Jeugdvakanties maakt tot wat ze is: een bruisende vereniging waar u uw kind aan kunt toevertrouwen.

Een dag op kamp

U vraagt zich waarschijnlijk af wat uw kind nou de hele week doet op een LCKV kamp. Speciaal daarvoor hebben we “een dag op kamp” gefilmd, dat u hieronder kunt bekijken en een goed beeld geeft van een kamp van LCKV Jeugdvakanties:

Begeleiders

De kwaliteit ten aanzien van de begeleiding staat hoog in het vaandel. In elk kamp is de verhouding tussen begeleiders en deelnemers minimaal één op drie. Alle begeleiders bruisen niet alleen van enthousiasme, ze worden vanuit LCKV Jeugdvakanties uitgebreid geïnformeerd en voorbereid op hun functie. Er zijn trainingen, informatiebijeenkomsten en elke staf heeft een voorbereidingsweekend. Vrijwillig betekent dus niet ‘vrijblijvend’ of ‘amateuristisch’. Integendeel. LCKV Jeugdvakanties biedt de kwaliteit van een ‘professional’ en wil ook uw kind een week bezorgen om nooit te vergeten!

Informatiebijeenkomsten

Voor ouders die meer willen weten over het reilen en zeilen in een kamp, organiseert LCKV Jeugdvakanties half juni twee informatiebijeenkomsten. Tijdens deze avond krijgt u een impressie van een kampweek en van onze organisatie. Tevens kunt u kennismaken met de hoofdleiders van het kamp waar uw kind naartoe gaat, uw vragen te stellen, of bijvoorbeeld medicijngebruik of dieet van uw kind bespreken. Voor informatie over medicijngebruik in het buitenland verwijzen we u graag naar rijksoverheid.nl.

De avond is vrij toegankelijk. Eind mei ontvangt u per e-mail een uitnodiging hiervoor.

Informatievoorziening vanuit de ouders

Onze stafleden worden vanuit LCKV Jeugdvakanties goed getraind en geïnformeerd over hoe om te gaan met diverse situaties. Soms komt het echter voor dat een kind een ‘gebruiksaanwijzing’ heeft, bijvoorbeeld door het gebruik van bepaalde medicijnen of dieet. Om deze kinderen zo goed mogelijk in de groep op te laten gaan is het essentieel dat u als ouder(s) voldoende en ruim op tijd informatie verstrekt. Zowel het bestuurslid Deelnemers als de hoofdleiders van een kamp zijn hiervoor uw aanspreekpunt. Zij zullen uiteraard vertrouwelijk omgaan met deze verstrekte informatie en zal alleen gedeeld worden met het bestuur en de betreffende hoofdleiders. U kunt hen het beste voorafgaand aan het kamp al benaderen, bijvoorbeeld op de ouderavond. Ook verzoeken we u vriendelijk om het inschrijfformulier al zo gedetailleerd mogelijk in te vullen.

Kortingsfonds

LCKV Jeugdvakanties heeft als doel de kampen zo toegankelijk mogelijk te houden voor iedereen. Toch kan het zijn dat de kampprijs voor sommigen te hoog is. Om die reden heeft LCKV Jeugdvakanties een kortingsfonds opgericht. Dit fonds wordt gevoed door vrijwillige bijdragen van ouders, stafleden en leden.

Indien u bereid bent geld te geven voor dit fonds, kunt u dit kenbaar maken op het inschrijfformulier. Uw bijdrage kan ook gebruikt worden voor andere directe kampprijs verlagende voorzieningen, bijvoorbeeld door tentmateriaal te vervangen. Bij voorbaat onze hartelijke dank! Op het inschrijfformulier kunt u ook aangeven of u gebruik wilt maken van het kortingsfonds. U kunt hiervoor alleen in aanmerking komen wanneer u een minimum inkomen heeft. Zie hiervoor ook de zakelijke gegevens.