Deelnemers

Veelgestelde vragen

Waar staat LCKV voor?  

Vroeger stonden deze letters voor Leidse Christelijke Kampeer Vereniging. In 1992 werd de naam officieel aangepast naar LCKV Jeugdvakanties, om te benadrukken dat onze kampen voor álle kinderen zijn. “LCKV” is nu dus geen afkorting meer maar gewoon de naam van onze vereniging. 

Kan ik met vrienden op kamp die een andere leeftijd hebben?  

We stellen het kampschema zo op dat er op ieder kamp deelnemers met minimaal twee verschillenden leeftijden mee kunnen. Ben je bijvoorbeeld 12 jaar, dan kan je kiezen uit een 11-12 en 12-13 kamp. We kiezen hiervoor omdat het programma van de kampen wordt samengesteld met een bepaalde leeftijd in gedachten. 

Hoe groot is de kans dat ik word ingeloot?  

Voor sommige kampen zijn meer inschrijvingen dan voor andere kampen. Als jij je enkel inschrijft voor een kamp in week 1 maak je minder kans om ingeloot te worden, omdat er in deze week vaak veel inschrijvingen zijn. Wanneer je je opgeeft voor kampen in week 3 of 4 maak je de grootste kans op een plek. Ook is het slim om meerdere keuzes op te geven. Wordt je voor je eerste keuze uitgeloot dan ga je automatisch mee bij de loting voor je volgende keuze(s). Ben je toch uitgeloot? Onze ervaring leert dat er ook na de loting in de meeste leeftijdscategorieën nog open plekken zijn. 

Mag ik zelf bepalen met wie ik in de tent slaap? 

Ja en nee. De indeling van de tenten kies je onder begeleiding van de leiding tijdens de busreis. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met ieders voorkeur. Als je met vrienden op kamp gaat proberen we ervoor te zorgen dat je samen in een tent komt. Soms, bijvoorbeeld als je met een grotere groep bent, kan het zijn dat je groep wordt opgesplitst zodat ook andere deelnemers met hun vriend of vriendin in de tent kunnen slapen. We zorgen ervoor dat je altijd bij minimaal één van je vrienden in de tent komt. 

Kan ik op kamp met drie of meer vrienden? 

Je kunt je bij je inschrijving koppelen aan maximaal twee andere vrienden. Je kunt dus met z’n drieën op kamp, jijzelf en twee vrienden. Als je met meer dan twee vrienden op kamp wilt raden we je aan om je in meerdere koppels op te geven. De kans bestaat dan wel dat je niet in hetzelfde kamp wordt ingedeeld. De kans om samen op kamp te gaan is het grootst wanneer jullie je opgeven voor de kampen in week 3 of 4.  

Moet ik voor elk thema verkleedkleding meenemen op kamp?  

Het is natuurlijk leuk om je op kamp te kunnen verkleden bij bijvoorbeeld het thema van de dag, een feestje of een spel. Uiteindelijk gaat het erom dat jij draagt waar je je lekker in voelt. Heb je iets leuks in huis voor een thema of vind je het leuk om iets aan te schaffen, dan is dat super, maar het is nooit verplicht! Mocht je op kamp van gedachten veranderen of net dat ene thema niet hebben, de leiding heeft vaak een flinke verkleedkist mee waar je vast wel iets kunt lenen.  

Wat doen jullie met slecht weer?

Met slecht weer zien wij erop toe dat er een veilige omgeving voor uw kinderen is, en proberen we het programma zoveel mogelijk door te laten gaan. Op het terrein staat één ‘grote tent’ die meer dan voldoende ruimte biedt aan alle deelnemers en stafleden. Deze kan bij een flinke bui worden ingezet als basis voor de spellen en eetmomenten. 

Is het mogelijk om later met het kamp te starten of eerder te vertrekken?

Het brengen of ophalen van kinderen heeft niet onze voorkeur. De bijzondere sfeer die ontstaat op kamp begint op het moment dat de deelnemers als vreemden voor elkaar in de bus stappen en wordt afgesloten als ze een week later als vrienden van elkaar afscheid nemen bij het vertrekpunt in Leiden. Alles wat er tussen die twee momenten gebeurt draagt in positieve zin bij aan die ervaring. Onze ervaring is dan ook dat het voor een deelnemer niet fijn is uitgesloten te worden van deze momenten. Een praktisch bezwaar van onze kant is ook dat er in de planning rekening mee gehouden zal moeten worden; de aankomst- en vertrek dag zijn traditioneel al hectische momenten.

Mocht u dit verzoek toch in willen dienen, dan verzoeken wij u te allen tijden eerst contact op te nemen met de afdeling deelnemers: deelnemers@lckv.nl.

Ik twijfel of ik het kampgeld betaald heb. Wat nu?

U kunt het beste contact opnemen met de afdeling financiën: financien@lckv.nl. Mocht er per abuis iets mis zijn gegaan met de betaling, dan is dit voor ons geen reden om uw kind bij de bus te weigeren. Wij maken dit later met u in orde.

Ik ben spullen kwijt. Waar vind ik de gevonden voorwerpen?

Ieder jaar zijn er genoeg deelnemers en/of stafleden die spullen vergeten of kwijtraken tijdens kamp of na kamp bij de bus. Wij verzamelen al deze gevonden voorwerpen bij het pand van LCKV Jeugdvakanties aan de Voorschoterweg 8e te Leiden. Iedere maandagavond van 20.00u – 21.30u kunt u langskomen om te kijken of de verloren spullen hiertussen liggen. We bewaren deze spullen tot en met september.