Over LCKV Jeugdvakanties

Achtergrond

Kampen van hoge kwaliteit

De kwaliteit ten aanzien van de begeleiding staat hoog in het vaandel. In elk kamp is de verhouding tussen begeleiders en deelnemers één op drie. Alle begeleiders bruisen niet alleen van enthousiasme, ze worden vanuit LCKV Jeugdvakanties uitgebreid geïnformeerd en voorbereid op hun functie. Er zijn informatiebijeenkomsten, trainingen en elke staf heeft een voorbereidingsweekend. Vrijwillig betekent dus niet ‘vrijblijvend’ of ‘amateuristisch’. Integendeel. Wij bieden de kwaliteit van een ‘professional’ en willen ook uw kind een week bezorgen om nooit te vergeten!

Historie

LCKV Jeugdvakanties organiseert al sinds 1920 vakantieweken voor kinderen. Het allereerste kamp vertrok in dat jaar met twee bakfietsen vol kinderen, twee tenten, twee kooktoestellen, drie studenten én een pastoor naar Katwijk. 

In de afgelopen -meer dan- 100 jaar hebben er veel veranderingen en ontwikkelingen plaatsgevonden. Vroeger stonden de bekende vier letters voor Leidse Christelijke Kampeer Vereniging. In 1992 werd de naam officieel aangepast naar LCKV jeugdvakanties, om te benadrukken dat onze kampen voor álle kinderen zijn. “LCKV” is nu dus geen afkorting meer maar gewoon de naam van onze vereniging.

Daarnaast zijn er ook veel tradities ontstaan. Zo wordt er op ieder kamp wel een keer STRA (Stamppot Rauwe Andijvie) gegeten, zingen we al sinds 1970 ‘Oh LCKV’, gebruiken we nog steeds olielampen als verlichting en gaan er al sinds 1977 kampen naar ons eigen terrein in Diever.  

Back to basic

Terug naar de natuur is een uitgangspunt voor elk kamp. Je hebt geen elektriciteit, geen normale douches en wc’s, geen computergames en je gaat niet met z’n allen een dvd’tje kijken. Integendeel: je bent veel buiten, slaapt in tenten, en doet veel spannende spellen en speurtochten in het bos. De olielampen geven ’s avonds een heel bijzondere sfeer op het kampterrein. En op sommige terreinen kun je ’s avonds genieten van een gezellig en knisperend kampvuur.

Maar er zijn ook andere tradities. Zo vragen we voor en na het eten altijd een momentje stilte. Ook hebben we tijdens kamp wel eens een serieus ‘spel’, waarbij je stilstaat bij een maatschappelijk thema. Tenslotte is het natuurlijk traditie om elke nieuwe deelnemer, én elk nieuw staflid, te ontgroenen. Met een maf spel willen we als vereniging zeggen dat we het leuk vinden dat jij, nieuwe deelnemer of staflid, mee bent!

Alcohol, roken en drugs

Naast leuke tradities maken we op kamp een aantal afspraken. Drugs zijn uit den boze op onze kampen! Alcohol is op geen enkel kamp toegestaan voor de deelnemers. Roken is vanaf het seizoen 2020 niet toegestaan voor deelnemers t/m 18 jaar. Telefoon en tablet? Heb je allemaal niet nodig en kun je dus gerust thuislaten!

Sfeer en cultuur

Deze regels zorgen ervoor dat de sfeer in de kampen van LCKV Jeugdvakanties gemoedelijk en gezellig is. Zo creëren we een cultuur waarbij iedereen de kans krijgt te genieten en actief mee te doen aan alle activiteiten.

Meer weten?

LCKV Jeugdvakanties wordt mogelijk gemaakt door de inzet van honderden vrijwilligers. Daarom zijn we alleen op de maandagavond telefonisch bereikbaar!

Tussen 19:30 uur tot 21:30 uur kunt u bellen naar (071) 572 22 55. Onze medewerkers staan u graag te woord!